Skapa långsiktigt värde på mer än ett sätt

– nya marknader och lösningar för kris, beredskap och klimatförändringar
Uppstart 16 oktober kl 9–17, Lövsalen, Blekinge Tekniska Högskola
Dagligen hör vi om orkanvindar, plötsliga skyfall, översvämningar, jordskred, extrem torka, krig och beredskap. Över hela världen,
på alla kontinenter – och allt oftare även i Sverige.

Hur kan vi samarbeta regionalt för att förebygga och göra en verklig insats, samt bidra genom innovationer och samtidigt skapa möjlighet till arbetstillfällen och export – nu och i framtiden? Hur kan vi effektivt bidra till ett långsiktigt och robust samhälle i spåren av klimatförändringarna? Hur kan vi rädda liv, skydda natur och egendom?

SustaidSyd kommer agera som mötesplats och aktivt tvärsektoriellt samverkansforum för att skapa samarbete och partnerskap för att att hjälpa företag och innovatörer att bättre möta marknadens behov och vara rustade för vad det innebär att leverera i fält – i kris, katastrof och klimatförändringar, i Sverige, Europa och övriga världen. Utifrån ett marknadsperspektiv utgår programmet från det behov som finns på denna marknad. Vi erbjuder marknadskunskap, nätverk, kontakter och erfarenheter så att ni lättare kan förstå och komma vidare på ett smidigare sätt.

ANMÄL DIG HÄR

Plats: Lövsalen, Blekinge Tekniska Högskola
Tid: 16 oktober kl 9–17
Träff 2: 20-21 november, på MSBs testanläggning i Revinge.
Anmäl er (senast den 11/10) till: tove.engstrom@coompanion.se

Efterfråga branscher:
1. Vatten och sanitet
2. Livsmedel, förpackning och avfall, inklusive
nya jordbrukslösningar
3. Infrastrukturlösningar,allt från hus till drönare
4. Energilösningar av olika slag (ofta off-grid)
5. Industriteknik och IT
6. Risk, räddning och säkerhet
7. Sjukvårdsprodukter

 

Mer information på anmälningsblanketten som du kan ladda ner här:

Projektet är finansierat av Tillväxtverket och Region Blekinge och är därför kostnadsfritt. Det går bra att anmäla två per företag. Dock endast 20 platser, varav flera redan bokade så anmäl er i tid.